Szekeres Lajosné rendszeresen részt vesz a város életében, melynek köszönhetően a kiváló közösségépítő munkája elismeréseként 2012-ben Polgármesteri Elismerő Oklevelet vehetett át.
Tevékenysége már a 2000-es évek elejétől visszakövethető, hiszen különböző receptversenyeken vett részt, mindemellett számtalan receptje jelent meg különböző újságokban, kiadványokban.
2013-ban és 2015-ben három alkalommal szerepelt a Magyar Televízió CSALÁD – BARÁT magazin műsorában, ahol élő adás keretében készítette el a kiválasztott ételeket, ezzel népszerűsítve Mezőkovácsházát és tradicionális ételeit.
2015 januárjában a GALLICOOP receptverseny győzteseként egy közös főzésen vehetett részt Mautner Zsófival a Parade főzőiskolában Budapesten, majd ugyancsak 2015 nyarán a „Főzni jó” fődíját elnyerve Fördős Zével is közösen főzhetett az RTL-klub Street Kitchen stúdiójában. 2015. október 22-én megtisztelő meghívás alapján részt vett a Csabai Kolbászfesztivál szárazkolbászt elbíráló 5 fős zsűrijében, amelynek tagjait több mint 1000 fő közül választották ki.2016-ban a 10 éves Békés Megyei Hírlap „Legjobb Séfünk az olvasónk„ receptversenyén 1300 pályázóból második helyezést ért el.
2020 nyarának utolsó napjaiban Mezőkovácsházára érkezett a Duna Televízió műsorán futó Ízőrzők forgató- csoportja, akik két napig készítettek felvételeket a településen, bemutatva a város gasztronómiai értékeit és a turisztikai vonzerejét jelentő érdemeit is. A forgatás fő helyszíne a Tájház volt, ahol Gyapjas Lászlóné és Ágostonné Dohányos Ivett társaságában főzött.
2016-tól az Egészségfejlesztési Iroda felkérésére ő vezeti az Idősek Főzőklubját, mely foglalkozások célja az idősek közösséghez való tartozásának elősegítése, illetve szellemi és fizikai aktivitásának megőrzése.
Gasztronómiai tevékenységével hozzájárul a hagyományos magyar konyha ízvilágának és jellegzetes konyhatechnikai eljárásainak megismertetéséhez, a jellegzetes magyar fűszerek, mint a piros paprika használatával a magyaros ételek népszerűsítéséhez.
Málnás máktorta
Hozzávalók: 5 db tojás, 1 evőka- nál barna cukor, 4 evőkanál cukor, 1 evőkanál étolaj, 5 evőkanál liszt, csipet só, 4 evőkanál víz, 1 teáskanál sütőpor, 4 evőkanál darált mák. 25 dkg friss málna, 250 dkg laktóz mentes mascarpone, 2 dl laktóz- mentes cukrásztejszín, 1 evőkanál vaníliás pudingpor, 1 csomag va- níliás cukrot, 2 evőkanál porcukor.